ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις εμπορικές τιμές θα βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα η εφορία

Στις εμπορικές τιμές θα βγάζει στο «σφυρί» ακίνητα η εφορία
Shutterstock Stock Photos

Στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν αναρτηθεί, με χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης έως τον Μάρτιο του 2018, δέκα πλειστηριασμοί ακινήτων που αφορούν σε κατασχεμένες περιουσίες λόγω φορολογικών οφειλών.

Μεταξύ αυτών ένα οικόπεδο με ισόγεια οικεία και υπόγειο στην Κοζάνη με τιμή πρώτης προσφοράς 60.000 ευρώ, μια υπόγεια αποθήκη στη Σαντορίνη με τιμή πρώτης προσφοράς 11.200 ευρώ, ένα πρατήριο καυσίμων στη Σαντορίνη με τιμή πρώτης προσφοράς 64.000 ευρώ και ένα διαμέρισμα στη Νέα Ερυθραία με τιμή πρώτης προσφοράς 243.292 ευρώ. Οι πλειστηριασμοί αυτοί, στην πλειονότητά τους ανακυκλώνονται τους τελευταίους μήνες καθώς δεν προκύπτουν αγοραστές.

Οι θεσμοί έκαναν στη κυβέρνηση υποδείξεις, ώστε η κατάσταση αυτή να αναστραφεί.

Σύντομα η ΑΑΔΕ θα αρχίσει να διενεργεί και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ενώ η προσαρμογή των τιμών πρώτης προσφοράς από το ύψος των αντικειμενικών στο ύψος των εμπορικών βρίσκεται καθ’ οδόν.

Η διάταξη νόμου για τις εμπορικές τιμές στην πρώτη προσφορά ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο από την κυβέρνηση, αλλά η ενεργοποίησή της βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα δεδομένου ότι δεν έχει εκδοθεί η απαραίτητη υπουργική απόφαση. Υπό το άγρυπνο βλέμμα των δανειστών, δεν θα καθυστερήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ