ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παραίτηση μέλους του ΤΧΣ

Νέα παραίτηση μέλους του ΤΧΣ
(EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Στην πρόσφατη έκθεσή του για το ελληνικό πρόγραμμα το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν επικριτικό για τις διοικητικές αρρυθμίες που εμφανίζει διαχρονικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Όπως ανέφερε οι συχνές αλλαγές στην ανώτατη διοίκηση του ΤΧΣ (34 στελέχη την πρώτη εξαετία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων προέδρων και τεσσάρων διευθυνόντων συμβούλων), ενείχαν κινδύνους ασυνέχειας στη γνώση του αντικειμένου και μειωμένης επιρροής στις τράπεζες στις οποίες το ΤΧΣ ήταν μέτοχος.

Αυτή η ασυνέχεια συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε δεκτή την παραίτησή του Χριστόφορου Στράτου από τη θέση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η παραίτηση θα έχει ισχύ από αύριο Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη αποχώρηση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παραιτήσεων που έχουν αφήσει διοικητικά κεντά στο ΤΧΣ. Το καλοκαίρι του 2017είχε παραιτηθεί ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και μετά από δύο προκηρύξεις για τη θέση του δεν έχει επιλεγεί ακόμη ο αντικαταστάτης του. Το Σεπτέμβριο παραιτήθηκε από μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Τάκης Δουμανόγλου. Στις αρχές Νοεμβρίου αποχώρησε από το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ το μέλος Στίβεν Φράνκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ