ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο και Ρέγκλινγκ δίνουν το στίγμα για ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο

Σεντένο και Ρέγκλινγκ δίνουν το στίγμα για ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο
ESM

Τροχιοδεικτικές δηλώσεις για το πώς θα κινηθεί το ελληνικό πρόγραμμα το 2018 είχαμε σήμερα από τον νέο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, αλλά και από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στο CNBC ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών είπε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης πριν λάβει οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους. «Υπάρχουν ακόμα κάποια ενδιάμεσα βήματα πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση χρέους», τόνισε.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε πεπεισμένος για την ολοκλήρωση του προγράμματος εντός του 2018. «Είμαστε σε καλή διάθεση για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εξαιρετική εργασία που κάνουν τα τελευταία χρόνια για να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», δήλωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε μήνυμα προς τους επενδυτές εν όψει της ολοκλήρωσης της χρονιάς ανέφερε πως «εφόσον όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το καλοκαίρι του 2018».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ