ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Ζεστοί για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα οι επενδυτές

Μίχαλος: Ζεστοί για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα οι επενδυτές
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τη θέση πως το 2018 η κυβέρνηση θα πρέπει να ενσκήψει στη μείωση των φόρων και των εργοδοτικών εισφορών εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανισμού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνάντηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μίχαλος τόνισε πως οι επενδυτές που ζητούν πληροφορίες από το ΕΒΕΑ ρίχνουν μεγάλο βάρος όχι τόσο στο ύψος των φόρων, αλλά στη σταθερότητα του φορολογικού συστήματος. «Η σταθερότητα του φορολογικού είναι το μείζον θέμα για τους επενδυτές», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ.

Ο ίδιος τόνισε πως το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις είναι αυξημένο. «Υπάρχει μεγάλη παρουσία δυνητικών επενδυτών για παραγωγικές επενδύσεις», είπε εξηγώντας πως τα πρωτεία τα έχει ο τουρισμός και οι συναφείς επενδύσεις.

Κατά τον ίδιο σημαντικά είναι τα προσκόμματα που θέτει σε αυτές τις επενδύσεις η έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού. Στην βάση αυτή εκτίμησε πως εάν το ζήτημα αυτό επιλυθεί θα υπάρξει μεγαλύτερη εισροή επενδύσεων, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρχουν φορολογικοί αιφνιδιασμοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ