ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 15.049 δολάρια ανήλθε το Bitcoin

Στα 15.049 δολάρια ανήλθε το Bitcoin
Reuters

Μπορεί το Bitcoin να υποχώρησε έως και 30% την παρελθούσα Παρασκευή, στα 11.159,93 δολάρια καταγράφοντας μια  από τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του από το 2013, σήμερα ωστόσο διαμορφωνόταν στα 15.049 δολάρια στην πλατφόρμα συναλλαγών Bitstamp του Λουξεμβούργου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κρυπτονόμισμα είχε εικοσιπλασιάσει την τιμή του από την αρχή του έτους, σκαρφαλώνοντας από τα περίπου 1.000 δολάρια έως τα 19.666 δολάρια στις 17 Δεκεμβρίου στο Bitstamp και πάνω από τα 20.000 δολάρια σε άλλες πλατφόρμες, όμως έκτοτε κατέγραψε μεγάλες απώλειες.

Ορισμένοι επενδυτές και αναλυτές θεωρούν πως η πτώση της αξίας του κρυπτονομίσματος ήταν μια φυσιολογική διόρθωση μετά τα τεράστια άλματα, την ώρα που κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές προειδοποιούν πως τα τρέχοντα επίπεδα τιμών δεν δικαιολογούνται.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς του Ισραήλ γνωστοποίησε χθες πως θα προτείνει ρύθμιση που θα απαγορεύει τις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ εταιρειών που βασίζονται σε bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, ενώ η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα προειδοποίηση κατά των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, λέγοντας πως θεωρεί την πρόσφατη άνοδο των τιμών τους κερδοσκοπική, με υψηλό τον κίνδυνο απότομων πτώσεων.

Οι τιμές των αντίπαλων κρυπτονομισμάτων επίσης ανέκαμψαν σήμερα, με το Ethereum να διαπραγματεύεται περίπου στα 771 δολάρια από τα 689 δολάρια της Κυριακής, αν και παραμένει χαμηλότερα του υψηλού των 900 δολαρίων που είχε αγγίξει την περασμένη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ