ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δήλωση παύσης πληρωμών ετοιμάζει η ΣΕΚΑΠ

Δήλωση παύσης πληρωμών ετοιμάζει η ΣΕΚΑΠ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε ως Νομικό - Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

«Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι εξελίξεις τρέχουν μετά την απόρριψη από το Εφετείο Κομοτηνής της προσφυγής της εταιρείας κατά του προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ για φορολογικές παραβάσεις του 2009, καθώς και της απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης να μπλοκάρουν ουσιαστικά τις πωλήσεις προϊόντων.

Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην αυριανή συζήτηση του αιτήματος χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής του προστίμου από το διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, στο οποίο προσέφυγε η εταιρεία για να άρει το αδιέξοδο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της εταιρείας κ. Λυκουρέζος στο Realfm «καταλογίστηκε ένα πρόστιμο, φοροδασμολογικές επιβαρύνσεις, από το Τελωνείο Ξάνθης για μία πράξη λαθρεμπορίας που είχε διαπραχθεί, κατά την άποψη της κατηγορίας, το 2009, τέσσερα χρόνια πριν αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ η εταιρία Donskoy, συμφερόντων Σαββίδη και για την οποία λαθρεμπορία ο τότε πρόεδρος και διευθυντής εξαγωγών της ΣΕΚΑΠ έχουν αμετάκλητα αθωωθεί, αυτό έχει πολύ σημασία. Παρόλα αυτά εμείς κάναμε την προσφυγή στο διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, ως ΣΕΚΑΠ, κατά του καταλογισμού των 38 εκατ., δυστυχώς το διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, πριν από 10 ημέρες, με την απόφαση του απέρριψε την προσφυγή, πιστεύουμε με λανθασμένη απόφαση νομικά, κατόπιν τούτου το Τελωνείο Ξάνθης κοινοποίησε στη ΣΕΚΑΠ, την περασμένη Πέμπτη, ατομική ειδοποίηση πληρωμής και κατ’ αυτής ασκήσαμε αμέσως ανακοπή και αίτηση αναστολής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.

Την Παρασκευή, δηλαδή αύριο το μεσημέρι στις 12, θα συζητηθεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής, όπου θα πάμε να το υποστηρίξουμε. Εάν ληφθεί η προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα ουσιαστικά. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα πλέον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ