ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αβέβαιο το μέλλον για το προσωπικό της ΔΕΗ

Αβέβαιο το μέλλον για το προσωπικό της ΔΕΗ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Επιφυλάξεις για το προσωπικό που απασχολούν οι προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην τροφοδοσία τους με λιγνίτη, περιλαμβάνουν τα σχόλια των 140 εταιρειών που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο «market test» το οποίο διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp).

Πολλά από τα σχόλια αυτά θα ενσωματωθούν στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ. Σε αυτό θα προσδιορίζεται ρητά το προσωπικό που θα απομείνει στις μονάδες της Μεγαλόπολης, σε σχέση με τους 1.100 εργαζομένους που απασχολούνται σήμερα εκεί, όπως επίσης πώς θα διασφαλισθεί η τροφοδοσία σε καύσιμο της επίσης προς πώληση μονάδας της Μελίτης στη Φλώρινα.

Πάντως εγχώριοι ενεργειακοί ομίλου διαπιστώνουν κενά στον διαγωνισμό για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και ήδη διαμηνύουν ότι δεν προτίθενται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αν δεν ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Οι εγχώριες εταιρείες θεωρούν ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε η πρώτη φάση του διαγωνισμού να βγει άκαρπη και σε δεύτερη φάση να πουληθούν «πακέτο» και υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση έως τώρα δεν έχει ακόμα διευκρινίσει το καθεστώς με την ενιαία άδεια που έχει η ΔΕΗ για τις μονάδες Ι και ΙΙ στη Μελίτη Φλώρινας. Η άδεια για την κατασκευή της μονάδας Μελίτη ΙΙ συνδέεται επίσης με τα γειτονικά λιγνιτωρυχεία τα οποία βρίσκονται υπό ασαφές καθεστώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ