Εισφορές «χρυσάφι» για συντάξεις πείνας από το 2019
Πηγή: EUROKINISSI

Σε απώλεια τριών συντάξεων οδηγούν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο το 2019, αποκαλύπτει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), το οποίο τονίζει ότι ο νόμος «Κατρούγκαλου» δημιούργησε συντάξεις κατά πολύ χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλλονται.

Διαβάστε επίσης

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσιάζει στοιχεία - σοκ για τη μεγάλη ληστεία στις συντάξεις. Κατά το ΕΝΔΙΣΥ, συντάξεις οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις εισφορές που καταβάλλονται δημιούργησε ο νόμος «Κατρούγκαλου».

Μάλιστα από το 2019 και μετά, οι συντάξεις του δημόσιου συστήματος ασφάλισης θα είναι υποχρηματοδοτημένες. Δηλαδή οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι πολύ υψηλότερες από τις τελικές συντάξεις!

Όπως τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, παρατηρείται μια άνευ προηγουμένου ληστεία αφού η πλειονότητα των ασφαλισμένων δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά που έχει καταβάλει στα ασφαλιστικά ταμεία, καθιστώντας το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας αναλογιστικά άδικο και ληστρικό.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η γενική ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος (συντάξεις προς εισφορές) για όλους τους ασφαλισμένους από 150% που ήταν το 2011 έπεσε στο 121% το 2014, στο 101% το 2016 και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 89% το 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για 20 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 600 ευρώ, ο συντελεστής αναπλήρωσης είναι κοντά στο 90%, ενώ υποχωρεί στο 57% για 30 χρόνια υπηρεσίας και συντάξιμες αποδοχές 2.200 ευρώ!


Διαβάστε επίσης

«Κούρεμα» έως 440 ευρώ στις νέες συντάξεις

Φωτίου: Θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα των συντάξεων

Κανονικά η μείωση των συντάξεων το 2019, το αφορολόγητο από το 2020

Στους δρόμους οι συνταξιούχοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη