ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα το απόγευμα

EuroWorking Group για τα προαπαιτούμενα το απόγευμα
EPA

Τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group αναμένεται το απόγευμα προκειμένου να εξεταστεί η πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και η έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών.

Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι πολύ κοντά και το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση δόσεων ύψους μεταξύ 6 και 7 δις. ευρώ οι οποίες θα εκταμιευθούν τμηματικά εντός του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα ποσό της τάξεως των 3,3 δις. ευρώ θα δοθεί για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2018, ένα ποσό της τάξης του 1,5 δις. ευρώ θα δοθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και ένα ποσό ύψους 1,9 δις. ευρώ θα παρασχεθεί για το σχηματισμό του περίφημου «μαξιλαριού ασφαλείας» που σχηματίζει η Ελλάδα γιατί την μετά το Μνημόνιο εποχή.

Αυξάνει την «οροφή» χρέους το ΔΝΤ- Βοηθά στο σχηματισμό του «μαξιλαριού ασφαλείας»

Κατά πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χθες το πράσινο φως και στα κείμενα του τεχνικού Μνημονίου και του συμπληρωματικού Μνημονίου, τα οποία και αναμένεται να σταλούν άμεσα σου θεσμούς με τις υπογραφές του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρα και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ