ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στην ΕΕ ως προς τους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης

ΣΕΒ: Στην προτελευταία θέση η Ελλάδα στην ΕΕ ως προς τους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Στην 26η θέση μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ κατατάσσεται η Ελλάδα ως προς τους δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο ΣΕΒ στο πλαίσιο εκδήλωσης για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Πρόκειται για 17 στόχους προς τους οποίους έχουν δεσμευτεί οι 193 χώρες - μέλη του Οργανισμού ενώ εκκρεμεί για τη χώρα μας η εκπόνηση της πρώτης εθνικής έκθεσης αξιολόγησης που θα πρέπει να παρουσιαστεί ως τον Ιούλιο.

Το Συμβούλιο του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας της Ernst&Young για το θέμα, από την οποία προκύπτει ότι η οικονομική ανάπτυξη και η αξιοπρεπής εργασία είναι ο πιο σημαντικός μεταξύ των 17 στόχων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ακολουθούν οι Βιομηχανία - Καινοτομία και Υποδομές, Προσιτή και Καθαρή Ενέργεια, Ποιοτική Εκπαίδευση, Δράση για το Κλίμα, Συνεργασία για τους Στόχους.

Επιπλεόν, εννέα στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν αρκετά έως εξαιρετικά σημαντική την ενσωμάτωση των στόχων στη στρατηγική τους, ωστόσο οι μεγάλες επιχειρήσεις εμφανίζονται περισσότερο ώριμες να προχωρήσουν σε σχέση με τις μεσαίες και τις μικρές, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα πάνω από έξι στις δέκα μεγάλες επιχειρήσεις εμφανίζονται ώριμες να ενσωματώσουν τους στόχους στη στρατηγική τους ενώ στις μικρές και μεσαίες η αναλογία είναι μία στις δύο. "Η χώρα μας βρίσκεται σε αναζήτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινή βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο προς αυτήν την κατεύθυνση", δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΣΕΒ κ. Γιάννης Πανιάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ