ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν νέος επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα - Αποχωρεί η Βελκουλέσκου

Ο Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν νέος επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα -  Αποχωρεί η Βελκουλέσκου
IMF Staff Photograph

Ο Αμερικανός Πίτερ Ντόλμαν (Peter Dohlman) αναλαμβάνει νέος επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα στη θέση της Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία αποχωρεί μετά από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση έγινε εσωτερικά στο ΔΝΤ και αναμένεται να εκδοθεί και δελτίο Τύπου.

Ο Ντόλμαν που είχε συνοδεύσει τη Ντέλια Βελκουλέσκου στην τελευταία επίσκεψη του ΔΝΤ στην Αθήνα θεωρείται εξαιρετικά έμπειρος και έχει αναλάβει πολλές απαιτητικές αποστολές στη θητεία του στο Ταμείο. Ενδεικτικά μέχρι πέρυσι ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη Λευκορωσία, ενώ έχει εργαστεί στα προγράμματα της Ισλανδίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ο Πίτερ Ντόλμαν εντάχθηκε στο Ταμείο το 2002 προερχόμενος από μια δεκαετή θητεία στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Έχει διδακτορικό από το Duke University και είναι απόφοιτος του Bates College.

Η ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη από καιρό για την αποχώρηση της Ντέλιας Βελκουλέσκου, η οποία είχε μεγάλη εμπειρία στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς παρακολουθούσε την Ελλάδα ήδη από το 2009.

Να σημειωθεί πως βάσει των κανόνων του ΔΝΤ τα στελέχη του Ταμείου αλλάζουν περίπου ανά τριετία θέση ευθύνης και αντικείμενο. Είναι ενδεικτικό πως ο μόνος που παραμένει ενεργός στο ελληνικό πρόγραμμα από το 2010 έως σήμερα είναι μόνον ο Πόουλ Τόμσεν και αυτός από τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ