ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περικοπές συντάξεων και πώληση ΑΔΜΗΕ στην ατζέντα των θεσμών

Περικοπές συντάξεων και πώληση ΑΔΜΗΕ στην ατζέντα των θεσμών
O Iρλανός γραφειοκράτης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν και εκπρόσωπός της στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο (Declan Costello), μιλά στο 26ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα «Επενδύσεις και Ανάπτυξη: Διαμορφώνοντας ένα Εθνικό Σχέδιο» στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Μετάφραση: περικοπές στις συντάξεις EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας

Μαχαίρι στις συντάξεις και πώληση του ΑΔΜΗΕ ζητούν οι πιστωτές προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που θα επιτρέψει την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας» του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ξεκαθάρισε πως, πριν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια, θα πρέπει να προχωρήσει το δεύτερο σετ με τα προαπαιτούμενα, στα οποία μάλιστα είπε πως συγκαταλέγονται και οι αλλαγές στα εργασιακά.

Όπως ξεκαθαρισε, μόνο εαν ψηφιστούν εγκαίρως οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα και την αξιολόγηση θα αρχίσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα και να μείνει συνεπής στις πολιτικές της ως αντάλλαγμα για τις παρεμβάσεις στο χρέος», είπε επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος συνέδεσε την ελάφρυνση με την υλοποίηση προαπαιτούμενων.

Όπως είπε, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ροή πληρωμών μετά το 2022 και αυτό θα πρέπει να εξομαλυνθεί. Επίσης, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση για να είναι προσιτές οι πληρωμές σε ετήσια βάση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι το κρίσιμο είναι να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει απαρέγκλιτα το προγράμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ