ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρους 48,1 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπράξει η ΑΑΔΕ το 2018

Φόρους 48,1 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπράξει η ΑΑΔΕ το 2018
EUROKINISSI

Στα 48,1 δισ. ευρώ ανέρχονται τα φορολογικά έσοδα που πρέπει να εισπράξει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εφέτος, σύμφωνα με τους ποσοτικούς στόχους είσπραξης που έθεσε με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συνολικά από άμεσους φόρους η ΑΑΔΕ πρέπει να εισπράξει 20,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,3 δισ. ευρώ από το φόρο εισοδήματος φυδικών και νομικών προσώπων και τα 3,3 δισ. ευρώ από τους φόρους στη περιουσία.

Από τους έμμεσους φόρους η εφορία καλείται να εισπράξει 27,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,8 δισ. ευρώ από τον ΦΠΑ και τα 9,7 δισ. ευρώ από τους φόρους κατανάλωσης.

Πέραν των 48,1 δισ. ευρώ που θα πρέπει να εισπραχτούν από άμεσους και εμμέσους φόρους η ΑΑΔΕ καλείται να εισπράξει 3,9 δισ. ευρώ από λοιπά μη φορολογικά έσοδα αναμενόμενα να εισπραχθούν από τον υπόλογο συμψηφισμού

Παράλληλα, ο ποσοτικός στόχος επιστροφών φόρων για το 2018 ανέρχεται σε 3,648 δισ. ευρώ. Ο παραπάνω στόχος επιστροφών θα πρέπει να υλοποιηθεί στο ακέραιο (ποσοστό επίτευξης 100%) από την κανονική ροή και όχι από το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων επιστροφών.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη διαδικασία αξιολόγησης της επίτευξης των παραπάνω στόχων δεν θα λαμβάνονται υπόψη τυχόν ποσά τα οποία προήλθαν από την λήψη παρεμβάσεων που δεν έχουν συνυπολογισθεί και θα υιοθετηθούν και εφαρμοστούν εντός του έτους 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ