ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίγονος Παπαδόπουλος: Η Cardlink διαχειρίζεται περισσότερο από 1 εκατομμύριο συναλλαγές την ημέρα

Αντίγονος Παπαδόπουλος: Η Cardlink διαχειρίζεται περισσότερο από 1 εκατομμύριο συναλλαγές την ημέρα

Διαρκή αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις πληρωμές με κάρτες δείχνουν τα στοιχεία της Cardlink, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και ειδικότερα στην αποδοχή και διαχείριση συναλλαγών με κάρτες.

Μιλώντας στο CNN Greece ο Αντίγονος Παπαδόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής της Cardlink ανέφερε πως το 2017 το πλήθος των συναλλαγών με κάρτες ανήλθε στα 500 εκατομμύρια συναλλαγές, όταν το 2015 ήταν στα 140 εκατομμύρια συναλλαγές.

Κατά τον ίδιο, τα POS στην ελληνική αγορά ανέρχονται σε 650.000 τερματικά, όταν στο τέλος του 2016 ο αριθμός ήταν 300.000 τερματικά.

Από την πλευρά της η Cardlink διαχειρίζεται περισσότερο από 1 εκατομμύριο συναλλαγές την ημέρα και έχει 300.000 ενεργά τερματικά, ήτοι σχεδόν 1 στα 2 POS στην αγορά είναι δικό της.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο μπορεί η υποχρεωτική προμήθεια POS να αύξησε τον αριθμό τους, ωστόσο υπάρχουν επαγγελματίες που τα έχουν αλλά δεν τα χρησιμοποιούν. Στη βάση αυτή εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός καταγραφής των τερματικών είτε μέσα από το Taxis είτε από τα στοιχεία που έχουν οι πάροχοι και οι τράπεζες .

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως πλέον οι καταναλωτές εμπιστεύονται το PIN (κωδικό) της κάρτας τους, κάτι που ήταν πρόβλημα στο παρελθόν και δείχνουν μεγάλη εξοικείωση με τις ανέπαφες συναλλαγές. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, σήμερα, το 30% των συναλλαγών με κάρτες γίνονται ανέπαφα.

Ο ίδιος τόνισε πως η Cardlink επενδύει διαρκώς σε υποδομές και προϊόντα και πως σήμερα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί άνετα πάνω από 100 συναλλαγές το δευτερόλεπτο με τις υποδομές της να μπορούν να υποστηρίξουν ακόμη και 200 συναλλαγές το δευτερόλεπτο!

banner