ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο Δημόσιο επέστρεψε το ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Στο Δημόσιο επέστρεψε το ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του 2018 τέθηκαν ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, καθώς με διυπουργική απόφαση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επέστρεψε τις μετοχές που είχε στις δύο εταιρείες πίσω στο Δημοσιο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων ανακλήθηκε η απόφαση της 27ας Οκτωβρίου 2011 με την οποία είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ 16.967.000 μετοχές της ΕΥΔΑΠ (ποσοστό 15,97% του μετοχικού κεφαλαίου).

Ακόμη, ανακλήθηκε η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων της 25ης Απριλίου 2012 με την οποία είχαν περάσει στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου 3.630.001 μετοχές της ΕΥΑΘ, που αντιστοιχούσαν στο 24% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής αναφέρει πως ελήφθη υπόψη ο συλλογισμός της αρ. 1906/2014 απόφασης της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας από την οποία προκύπτει ότι δεν είναι συνταγματικώς ανεκτή η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ