ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προβληματισμός κυβέρνησης - θεσμών για αντικειμενικές και ΕΝΦΙΑ

Προβληματισμός κυβέρνησης - θεσμών για αντικειμενικές και ΕΝΦΙΑ
ΑΠΕ -ΜΠΕ

Στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για τα φορολογικά και τα δημοσιονομικά θέματα αναγνωρίστηκε πως η αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών είναι η πιο περίπλοκη τεχνικά εκκρεμότητα της τέταρτης αξιολόγησης.

Στην σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

«Οι αντικειμενικές είναι ένα από τα πλέον δύσκολα τεχνικά θέματα. Χρειάζεται χρόνος για τη διαδικασία», ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η ΑΑΔΕ θα χρειαστεί πρόσθετο χρόνο ώστε να κάνει τις απαραίτητες αναπροσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ.

Κατά τον ίδιο παράγοντα στις σημερινές συζητήσεις εξετάστηκε και το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. «Κινούνται «ικανοποιητικά», είπε και αναγνώρισε πως οι θεσμοί θέλουν να υπάρξει διάχυση και να μη περιορίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ