ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Διαδικτυακές δωρεές» για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του Ανδρέα Γεωργίου

«Διαδικτυακές δωρεές» για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων του Ανδρέα Γεωργίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Διαδικτυακές δωρεές (crowdfunding) για την κάλυψη των εξόδων της νομικής υπεράσπισης του Ανδρέα Γεωργίου, πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είναι σε εξέλιξη. Φίλοι του κ. Γεωργίου ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τον ίδιο, θέτοντας ως στόχο τα 40 δολάρια ανά δωρεά.

«Το οικονομικό κόστος ήταν πολύ δύσκολο να το αντέξει, αλλά το άγχος για τον Αντρέα και την οικογένειά του ήταν συγκλονιστικό. Κανείς δεν πρέπει να έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις απλώς διότι έπραξε το πατριωτικό του καθήκον και εκτέλεσε δημόσια υπηρεσία για τη χώρα του. Κανένας στατιστικολόγος δεν πρέπει να διώκεται για την εφαρμογή των στατιστικών νόμων και των διεθνών στατιστικών αρχών και της δεοντολογίας κατά την εργασία του», αναφέρουν οι επικεφαλής της εκστρατείας Πάτρικ Άρμστρονγκ και Μαξιμίλιαν Ρίτς.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εκστρατείας, «ο Αντρέας αξίζει την υποστήριξη κάθε προσώπου που τάσσεται υπέρ ακριβών και διαφανών επίσημων στατιστικών στοιχείων. Εάν οι στατιστικολόγοι στην Ελλάδα διώκονται για την παραγωγή ακριβών στατιστικών στοιχείων, θα απειληθεί η ακεραιότητα των ελληνικών στατιστικών. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το οικονομικό της σύστημα, καθώς και οι δημοκρατικές της αξίες, υπονομεύονται όλες. Επιπλέον, δημιουργείται ένα τρομερό προηγούμενο, αυξάνοντας τους κινδύνους για την αντικειμενική και αμερόληπτη στατιστική παραγωγή σε χώρες σε όλο τον κόσμο, υπονομεύοντας ακόμη και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρεται σχετικά στην ιστοσελίδα που υποστηρίζει τη σχετική ενέργεια.

«Σας ζητάμε να υποστηρίξετε τον Ανδρέα μιλώντας εξ ονόματός του - και συμβάλλοντας στην υπεράσπισή του. Τα κεφάλαια θα μεταφερθούν σε λογαριασμό που έχει συσταθεί μόνο για τα νομικά έξοδα του Ανδρέα. Στην περίπτωση που τα νομικά έξοδα αποδειχθούν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, το ήμισυ του υπόλοιπου θα δοθεί στην «Ελπίδα», μια ελληνική φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει παιδιά που χρειάζονται μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών. Το άλλο ήμισυ ενός ενδεχόμενου υπολοίπου θα δοθεί στο Διεθνές Στατιστικό Ινστιτούτο και θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διακριτική ευχέρεια της εκτελεστικής επιτροπής του, για την προώθηση αξιόπιστων και αμερόληπτων στατιστικών», καταλήγει η σχετική δήλωση στήριξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ