ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοστέλο: Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη περισσότερο από ελάφρυνση χρέους

Κοστέλο: Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη περισσότερο από ελάφρυνση χρέους
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Την άποψη ότι η Ελλάδα χρειάζεται την ανάπτυξη περισσότερο από την ελάφρυνση χρέους ως προϋπόθεση για τη μακροχρόνια ανάκαμψη της εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας σε εκδήλωση του Deree School of Business που έχει ως θέμα «Οι Νέοι Ηγέτες στην Ελλάδα».

Ο Ιρλανδός αξιωματούχος της Κομισιόν ανέφερε στην ομιλία του πως ήταν λάθος εκ μέρους της ευρωπαϊκής πλευράς που καθυστέρησε τόσο πολύ να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, επέκρινε τις ελληνικές κυβερνήσεις για την έλλειψη ιδιοκτησίας των προγραμμάτων σε όλους τους τομείς.

«Και τα δύο αυτά στοιχεία συνέβαλαν στην υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή», είπε ο Κοστέλο προσθέτοντας πως η ανεργία θα ήταν ακόμη υψηλότερη χωρίς μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας

Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ελάφρυνση χρέους για να επιτύχει μια μακροχρόνια ανάκαμψη, ωστόσο τόνισε πως ακόμη περισσότερο η χώρα έχει ανάγκη μια βιώσιμη ανάπτυξη υποστηριζόμενη από μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις για την αύξηση των ποσοστών απασχόλησης και την αύξηση των επενδύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ