ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους δρόμους οι τρίτεκνοι για το «μαχαίρι» στα επιδόματα

Στους δρόμους οι τρίτεκνοι για το «μαχαίρι» στα επιδόματα
EUROKINISSI

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι τρίτεκνοι με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Δευτέρα, δύο μήνες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που έφερε σαρωτικές αλλαγές στα οικογενειακά επιδόματα, αλλά και τη δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου ότι θα αντιμετωπιστούν οι όποιες αδικίες.

Η προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει τριπλό στόχο, σύμφωνα με τα μέλη της Ομοσπονδίας: «Θέλουμε να πλησιάσουμε στο Μαξίμου, να παραδώσουμε το ψήφισμά μας και να ζητήσουμε για πολλοστή φορά ένα ραντεβού με τον Πρωθυπουργό. Θέλουμε επίσης να κινητοποιήσουμε τον υπουργό Οικονομικών και τέλος την κυρία Φωτίου, με την οποία συναντηθήκαμε τρεις φορές το τελευταίο διάστημα και όλο μιλάμε για αντισταθμιστικά μέτρα χωρίς να δούμε εξέλιξη».

Στην κορυφή των αιτημάτων των τρίτεκνων είναι η ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στην κατηγορία των πολυτέκνων, μέτρα στήριξης γενικά της μητρότητας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού, ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά προσλήψεις (ΑΣΕΠ κ.λπ.) και μεταφορές, σίτιση και στέγαση (και όχι μετεγγραφές) των φοιτητών και μέτρα στήριξης των νέων ζευγαριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ