ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κανένας ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό για το 5% του ΟΤΕ

Κανένας ενδιαφερόμενος στο διαγωνισμό για το 5% του ΟΤΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Χωρίς ενδιαφερομένους ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ.

Το ΤΑΙΠΕΔ είχε ανακοινώσει στις 13 Φεβρουαρίου την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασία της πώλησης του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές.

Ο διαγωνισμός θα διεξαγόταν σε μια φάση και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έπρεπε να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως σήμερα. Στο διάστημα του μήνα που μεσολάβησε δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Η απροθυμία των επενδυτών δεν εξέπληξε, καθώς η Deutsche Telekom διαθέτει δικαίωμα πρώτης άρνησης για το εν λόγω ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να αποκτήσει το 5% του ΟΤΕ στην αξία της υψηλότερης προσφοράς που θα υποβληθεί στον προκηρυχθέντα διαγωνισμό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γερμανοί θα ασκήσουν το δικαίωμα για το 5% του ΟΤΕ προκειμένου να στηρίξουν το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Να τονιστεί πως βάσει της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας του ΟΤΕ το 5% του Οργανισμού αποτιμάται σε 280 εκατ. ευρώ (11,260 ευρώ ανά μετοχή).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ