ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τους μισθούς των εφοριακών αποφασίζουν οι θεσμοί το Μάιο

Για τους μισθούς των εφοριακών αποφασίζουν οι θεσμοί το Μάιο
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)

Το Μάιο θα ξεκαθαρίσει το τί θα συμβεί με το θέμα της εξομοίωσης των αποδοχών των νεοδιορισθέντων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρέπει να σημειωθεί πως από το 2016 οι νεοπροσληφθέντες εφοριακοί δεν λαμβάνουν τη «προσωπική διαφορά» που λαμβάνουν οι παλαιότεροι συνάδελφοι τους με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα μισθολόγιο δυο ταχυτήτων στο υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ έθεσε το θέμα στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο σε συνάντηση που είχαν προχθές.

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι συμμερίζεται το αίτημα της εξομοίωσης των αποδοχών των νέων υπαλλήλων και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι αρμόδιες Διευθύνσεις της ΑΑΔΕ και του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται σχέδιο συνολικής επίλυσης του ζητήματος, ώστε να εξισωθούν οι αποδοχές των υπηρετούντων και να μην προκύψει ανάλογο θέμα για όσους θα διορισθούν στο μέλλον.

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση θα είναι έτοιμη τον Απρίλιο, ώστε να τεθεί σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς το Μάιο του 2018 και να ολοκληρωθεί αμέσως μετά. Η ανωτέρω ρύθμιση, ανέφερε ο υπουργός θα έχει περιθώρια βελτίωσης μελλοντικά στην περίπτωση που δεν ικανοποιεί πλήρως τους εργαζόμενους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ