ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φρέναρε» η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου τον Ιανουάριο

«Φρέναρε» η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου τον Ιανουάριο
Pixabay

Με αργό ρυθμό προχώρησε η αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα οι οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε τον Ιανουάριο σε 2,44 δισ. ευρώ, από 2,5 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν σε 691 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, από 765 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο.

Είναι ενδεικτικό πως οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ παρέμειναν αμετάβλητες στα 532 εκατ. ευρώ μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ οι οργανισμοί κοινωνικοί ασφάλισης βρέθηκαν με φέσια 1,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, από 1,5 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Για τα χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης καταβλήθηκαν 20,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο όταν το Δεκέμβριο είχαν πληρωθεί 903 εκατ. ευρώ. Για εκκρεμείς επιστροφές φόρων καταβλήθηκαν 7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο όταν το Δεκέμβριο είχαν πληρωθεί 194 εκατ. ευρώ.

Για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης καταβλήθηκαν 34 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο όταν το Δεκέμβριο είχαν πληρωθεί 511 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ