ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα περάσουν από την εφορία πριν υποβάλουν δήλωση

Ποιοι θα περάσουν από την εφορία πριν υποβάλουν δήλωση
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το ετήσιο ραντεβού των φορολογουμένων με την εφορία αναμένεται να κλειστεί μετά τις γιορτές του Πάσχα, αφού τότε εκτιμάται ότι θα ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet για να υποδεχθεί τις φορολογικές δηλώσεις περισσότερων από 6 εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Ωστόσο πολλοί φορολογούμενοι δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση εάν δεν επισκεφθούν πρώτα την εφορία τους.

Μεταξύ αυτών που θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από την εφορία είναι οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης το 2017, όσοι χώρισαν, οι επαγγελματίες που άλλαξαν διεύθυνση κατοικίας αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων.

Οι νέοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους αλλά και όσοι θα υποβάλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, όσοι παντρεύτηκαν θα πρέπει να δηλώσουν την έγγαμη σχέση, όσοι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν για να υποβάλουν κοινή φορολογική δήλωση και να έχουν την ίδια φορολογική αντιμετώπιση με τους έγγαμους, ενώ όσοι χώρισαν θα δηλώσουν τη διακοπή της έγγαμης σχέσης για ακυρωθούν στο ηλεκτρονικό έντυπο της δήλωσης τα στοιχεία της συζύγου ή του συζύγου.

Μια βόλτα από την εφορία στην οποία ανήκουν απαιτείται και από τους φορολογουμένους που το 2017 δεν εισέπραξαν ενοίκια και θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή φόρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ