ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη φοροδιαφυγή στην περιφέρεια δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Μεγάλη φοροδιαφυγή στην περιφέρεια δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Περίπτερο στην Άρτα που δεν είχε αποδώσει φόρους ύψους 2,25 εκατ. ευρώ, εντόπισε η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ελέγχους που διεξήγαγε μέσα στο Μάρτιο.

Τα αποτελέσματα ελέγχων που διενεργήθηκαν από την ΥΕΔΔΕ Πάτρας το χρονικό διάστημα από 17/03 έως 19/03 δείχνουν πως η φοροδιαφυγή στην ελληνική περιφέρεια είναι εκτεταμένη ανεξαρτήτως κλάδων.

Όπως προαναφέρθηκε σε περίπτερο στην περιοχή της Άρτας από τον έλεγχο διαπιστώθηκε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη για τις χρήσεις 2012 έως 2017 (μη εκδόσεις) ύψους 2,25 εκατ. ευρώ!

Σε εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμαλιάδα, διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας 3.385,60 ευρώ κατασχέθηκαν ανεπίσημα στοιχεία και επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Σε φροντιστήριο στην πόλη της Πρέβεζας διαπιστώθηκαν 15 μη εκδόσεις και 54 ανακριβείς εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.925 ευρώ και επιβλήθηκε πρόστιμο και ειδική χρηματική κύρωση.

Σε τουριστικό γραφείο στα Γιάννενα διαπιστώθηκαν 59 μη εκδόσεις φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 1.121 ευρώ και επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Τέλος, σε επιχείρηση στην πόλη του Αγρινίου με αντικείμενο εργασιών αγροτικά εφόδια κατασχέθηκε παραποιημένη ταμειακή μηχανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ