ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Φεβρουάριο

Αυξήθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου τον Φεβρουάριο
Pixabay

Αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο, με τις πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης να είναι οι μόνες που σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τον Ιανουάριο. 

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τη μηνιαία εξέλιξη των υποχρεώσεων και των πληρωμών του δημοσίου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Συγκεκριμένα, στα τέλη Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ήταν 2,6 δισ. ευρώ, από 2,443 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2018. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στα 776 εκατ. ευρώ, από 691,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Τον Φεβρουάριο οι πληρωμές για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων της γενικής κυβέρνησης ανήλθαν σε 30,4 εκατ. ευρώ, από 20,9 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Οι πληρωμές για εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 4,7 εκατ. ευρώ από 7 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι πληρωμές εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης ανήλθαν σε 49,8 εκατ. ευρώ, από 34,1 εκατ. ευρώ ένα μήνα πριν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ