Πετρόπουλος: Περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου
Οι συντάξεις θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου 2019, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, καθώς θα εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος με την πληρωμή του Δεκεμβρίου.
«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» είπε ο κ. Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον ίδιο:
Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις.
Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.
Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε έως 60 ευρώ πριν το Πάσχα για το επίδομα καυσίμων
06:00
Πώς διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί σε Δημόσιο και ΟΤΑ μετά την αύξηση του κατώτατου - Παραδείγματα
05:00
Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 9 Απριλίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
04:00
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00