Πετρόπουλος: Περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου
Οι συντάξεις θα περικοπούν από την 1η Ιανουαρίου 2019, ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Τάσος Πετρόπουλος, καθώς θα εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος με την πληρωμή του Δεκεμβρίου.
«Οι περικοπές θα αφορούν και συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ» είπε ο κ. Πετρόπουλος, και έσπευσε να σημειώσει ότι τον Οκτώβριο θα δουν πόσο θα μειωθούν και ότι θα τις βελτιώσουν. «Έχουμε μπροστά μας 7 μήνες για τις συντάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον ίδιο:
Η μείωση 18% στις συντάξεις εμπεριέχει και τα επιδόματα, δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%. Το 18% δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%... Τον Οκτώβρη θα δούμε τις ακριβείς περικοπές στις συντάξεις.
Ο Τάσος Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ακόμα ότι έως τον Αύγουστο θα καταβληθούν όλες οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις.
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00
Φορολογικές Δηλώσεις: Μέχρι τις 24 Ιουλίου η προθεσμία - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
00:30
Τέλος στις διπλωματικές σχέσεις Νικαράγουας - Ιταλίας: Στο επίκεντρο η υπόθεση Καζιμίρι
23:59