«Υπάρχουν τέσσερα - πέντε δύσκολα θέματα», ανάφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των επαφών για την τέταρτη αξιολόγηση.

Διαβάστε επίσης

Το στέλεχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία το σημερινών συζητήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών και ανέφερε πως έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα ιδιωτικοποιήσεων και ενέργειας καθώς και προγραμματισμός για τις συναντήσεις των επόμενων ημερών.

«Είμαι ευχαριστημένος από το πως πάνε τα τεχνικά κλιμάκια. Πάνε παρά πολύ καλά», δήλωσε και προσέθεσε πως υπάρχει αυτοπεποίθηση για το κλείσιμο των δύσκολων θεμάτων.

Σε σχέση με τις αυριανές συζητήσεις είπε πως οι διαβουλεύσεις θα ξεκινήσουν το πρωί με τα δημοσιονομικά όποτε θα εξετασθεί και το θέμα των αντικειμενικών αξιών.

Ακολούθως θα γίνει συζήτηση για θέματα του υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια θα εξεταστούν ζητήματα δημόσιας διοίκησης.

Οι αυριανές συναντήσεις θα κλείσουν με τα χρηματοοικονομικά και συγκεκριμένα με τις αλλαγές στο νόμο Κατσέλη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό.


Διαβάστε επίσης

Τέταρτη αξιολόγηση και χρέος στο επίκεντρο του Eurogroup

Στεγαστικό επίδομα από 70 ευρώ για 500.000 νοικοκυριά

«Κορμός» της μεταμνημονιακής εποπτείας το Μεσοπρόθεσμο 2019-2022

Bloomberg: Συζήτηση για ελάφρυνση χρέους μετά τη συμφωνία Ελλάδας - θεσμών