ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διοικητικές αλλαγές στο Υπερταμείο λόγω Folli Follie

Διοικητικές αλλαγές στο Υπερταμείο λόγω Folli Follie
facebook

Διοικητικές ανακατατάξεις προκαλεί η υπόθεση της Folli Follie στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Το Υπερταμείο ανακοίνωσε χθες πως το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του, Φραγκίσκος Γρατσώνης «υπέβαλε την παραίτηση του με ισχύ από την υποβολή της». Ο κ. Γρατσώνης μέχρι τον Μάρτιο του 2018 ήταν οικονομικός διευθυντής του ομίλου Folli Follie και βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης με τα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης.

Αλλά όχι μόνον για τη σαφήνεια και την ορθότητα των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Υπερταμείο είναι μέτοχος της Folli Follie και διαθέτει 643.887 μετοχές ήτοι το 0,96% της εταιρείας.

Οι 643.887 μετοχές της Folli Follie σήμερα έχουν αξία τα 3 εκατ. ευρώ, όταν προ έτους αποτιμούταν χρηματιστηριακά στα 14,1 εκατ. ευρώ!

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας δεν έκανε τίποτα για να περιορίσει τη ζημιά του Δημοσίου από τη χρηματιστηριακή ολίσθηση της μετοχής της Folli Follie. Και αυτό παρά το ότι ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Folli Follie ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπερταμείου.

Εν γένει η υπόθεση της Folli Follie έδειξε πως το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν έχει σχέδιο και κυρίως δομές για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες ενεργητικής διαχείρισης του χαρτοφυλακίου του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ