ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα η συμφωνία της 21ης Ιουνίου

Τσακαλώτος: Μεγάλη επιτυχία για τη χώρα η συμφωνία της 21ης Ιουνίου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την άποψη πως η συμφωνία της 21ης Ιουνίου αποτελεί μεγάλη επιτυχία και πλέον η Ελλάδα έχει σταματήσει να είναι ο σάκος του μποξ εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΕΝΑ Channel Καβάλας πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ.

Ο υπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη έξοδο στις αγορές ωστόσο υποστήριξε πως η συμφωνία για το ελληνικό χρέος έχει δώσει έναν ορίζοντα δεκαετίας σε ξένους και Έλληνες επενδυτές.

«Αν είναι τώρα να αγοράσει κάποιος ένα ομόλογο για δέκα χρόνια μπορεί να το αγοράσει γιατί ξέρουμε ότι έχουμε αυτόν τον διάδρομο. Αυτός ο διάδρομος δεν είναι μόνο για τους ξένους επενδυτές, είναι και για τους Έλληνες επενδυτές και επομένως είναι στα χέρια της χώρας να το εκμεταλλευτεί», είπε.

Για την έξοδο στις αγορές δήλωσε συγκεκριμένα πως δεν είναι πολιτική απόφαση, αλλά τεχνοκρατική και υποστήριξε πως οι αποφάσεις της Ευρωομάδας ήταν μεγάλη επιτυχία για τη χώρα.

«Ότι πήραμε τα 10 χρόνια, ότι έχουμε ένα μαξιλάρι 25 δισ. ευρώ, μπορεί και λίγο περισσότερο, άρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα για δύο χρόνια, αυτό δεν μπορείς να το πεις αποτυχία, ειδικά αν αρχίσουν -που ήδη έχουν αρχίσει- να πέφτουν τα επιτόκια μας. Νομίζω ότι δείχνει για ποιο λόγο είναι μια καλή συμφωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ