ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απονεμήθηκαν τα Athens Startup Awards 2018

Απονεμήθηκαν τα Athens Startup Awards 2018
CNN Greece

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, στο Ζάππειο Μέγαρο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή απονομής των Athens Startup Awards 2018 για καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Τα βραβεία απένειμαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, καθώς και η κα. Ελένη Κεπενού, Διευθύνουσα Σύμβουλος των "Μύλων Κεπενού".

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Βασίλειος Χαβατζάς. Τον Πρόεδρο της Βουλής εκπροσώπησε η κ. Χαρά Καφαντάρη. Εκ μέρους της Αντιπροεδρείας της Κυβέρνησης, στην εκδήλωση προσήλθε ο κ. Ηλίας Ξανθάκος. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Στην εκδήλωση επίσης προσήλθε ο κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάριος Γεωργιάδης ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων και ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πολιτικού κι επιχειρηματικού κόσμου.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς ανέφερε: «Χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους που βασίζονται στις δυνάμεις τους, που δημιουργούν, που καινοτομούν και που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα έχει και τα μυαλά και τις δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή.

Νέα εποχή για την Ελλάδα δεν σημαίνει μόνο η έξοδος από το μνημόνιο, αλλά σημαίνει και εποχή της ανάπτυξης και της διάχυσης των νέων τεχνολογιών.

Εποχή της συνδεσιμότητας με υπερυψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο, εποχή τεραστίων επενδύσεων για την ανάπτυξη αυτών των εφαρμογών.

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας τα επόμενα χρόνια θα επενδύσουν συνολικά 4 δισ. ευρώ για να αναπτύξουν σε όλη την Ελλάδα ένα πλήρες δίκτυο οπτικών ινών.

Είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα να έχει υποδομές με τεχνολογίες αιχμής που αντέχουν στο χρόνο και που θα υποστηρίξουν πολλές από τις δραστηριότητες που θα αναπτύξουν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ως Πολιτεία επικεντρώνουμε σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, απευθυνόμενοι σε ανθρώπους όπως εσείς. Και στηρίζουμε προσπάθειες μέσω:

Του ταμείου EquiFund, που έχει κεφάλαιο 200 εκατ. ευρώ, τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και εθνικούς πόρους, ενώ με τη συνεισφορά ιδιωτών, τα συνολικά διαθέσιμα κεφάλαια πλησιάζουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Προγραμμάτων, όπως το “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, στηρίζουμε τους νέους ερευνητές και προωθούμε συμπράξεις μεταξύ επιχειρήσεων και ερευνητικών ιδρυμάτων. Τα κονδύλια που διαθέτουμε ανέρχονται στα 410 εκατ. ευρώ, με άντληση χρημάτων από το ΕΣΠΑ.

Μέσω ΕΣΠΑ στηρίξαμε προσπάθειες πτυχιούχων με 155 εκατ. ευρώ και νεοφυών επιχειρήσεων με 72 εκατ. ευρώ».

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις που ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν είναι:

Πρώτη Κατηγορία Βράβευσης:

Στάδιο Ιδέας/Innovation Stage

Πρώτο Βραβείο Innovation Stage: ΑΓΩ

Χρηματικό έπαθλο: 3.000 ευρώ

(κα. Χαρά Ζωϊτάκη)

Δεύτερο Βραβείο Innovation Stage: Happyland Entertainment

Χρηματικό έπαθλο: 2.000 ευρώ

(κα. Βασιλική Τσιφτσιάν).

Τρίτο Βραβείο Innovation Stage: Ledapp - rethink lighting

Χρηματικό έπαθλο: 1.000 ευρώ.

(κ. Αλκιβιάδης Μητσοτάκης).

Δεύτερη Κατηγορία Βράβευσης:

Στάδιο Πρώιμης Δραστηριότητας/Early Stage

Πρώτο Βραβείο Early Stage: Multiple olive material

Χρηματικό έπαθλο: 6.000 ευρώ

(κ. Βασίλειος Τσιπάς)

Δεύτερο Βραβείο Early Stage: Nanometrisis

Χρηματικό έπαθλο: 4.000 ευρώ

(κ. Γιώργος Παπαβιέρος)

Τρίτο Βραβείο Early Stage: Enterprise Communication Assistant

Χρηματικό έπαθλο: 2.000 ευρώ

(κ. Σταύρος Βάσσος)

Εταιρικό Βραβείο

Το εταιρικό βραβείο της Εταιρείας «Μύλοι Κεπενού», χρηματικής αξίας 2.500 ευρώ απονεμήθηκε από την κα. Ελένη Κεπενού, Διευθύνουσα Σύμβουλο, στην Enterprise Communication Assistant από το Early Stage.

Τιμητική Διάκριση

Εκτός των Βραβείων απονέμεται Τιμητική Διάκριση στην γκάμα προϊόντων Eucosmia για καινοτομία ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς. (κ. Θέμης Μαλτέζος και κα. Αγγελική Αυδή).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ