ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει η ΔΕΠΑ για απειλές σχετικές με την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Στον Εισαγγελέα προσφεύγει η ΔΕΠΑ για απειλές σχετικές με την υπόθεση Λαυρεντιάδη
EUROKINISSI

Στις Εισαγγελικές Αρχές προσφεύγει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) για τις απειλές κατά στελεχών και της διοίκησής της, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για κακουργηματική απάτη και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην γνωστή υπόθεση της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ELFE.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και συνεργών του και ο φάκελος ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή στις 30.7.2018.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΠΑ, η στοχοποίηση των στελεχών και της διοίκησης της εταιρείας στην συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και όλα τα στοιχεία που αφορούν την διεκδίκηση των οφειλών της Λιπασματοβιομηχανίας από τη ΔΕΠΑ, αποτελούν ήδη αντικείμενο διερεύνησης των αρμοδίων Αρχών και κάθε άμεση ή έμμεση απειλή ή προσπάθεια εκφοβισμού θα τίθεται άμεσα υπόψη τους.

Τον Δεκέμβριο 2017 η νέα διοίκηση της ΔΕΠΑ που ανέλαβε μετά την απομάκρυνση του προηγούμενου Διευθύνοντος Συμβούλου Θεόδωρου Κιτσάκου, κατέθεσε πολυσέλιδη μηνυτήρια αναφορά, στην οποία περιγράφονταν σκοτεινές διαδρομές χρήματος μεταξύ συνδεδεμένων επιχειρήσεων και συνειδητή προσπάθεια καταδολιευτικής αποξένωσης της Βιομηχανίας Λιπασμάτων από κάθε περιουσιακό της στοιχείο.

Με τη υπόθεση ασχολείται επίσης η Οικονομική Αστυνομία κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής παραγγελίας καθώς και η Αρχή για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, η οποία έχει δεσμεύσει την ακίνητη περιουσία της ELFE ως τμήμα του εγκληματικού προϊόντος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με διάταξη του Προέδρου της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ