ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Θα «παγώσει» η ελάφρυνση χρέους εάν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες

Ρέγκλινγκ: Θα «παγώσει» η ελάφρυνση χρέους εάν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Νέο μήνυμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ με συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε πως η ευρωζώνη μπορεί να σταματήσει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν για την Ελλάδα εάν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν στη βάση όσων έχουν συμφωνηθεί.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Είμαστε πολύ υπομονετικός δανειστής αλλά μπορούμε να σταματήσουμε τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους που έχουμε συμφωνήσει για την Ελλάδα, αν τα προγράμματα προσαρμογής δεν συνεχιστούν όπως συμφωνήθηκαν», ανέφερε.

Ο ίδιος είπε πως τα επίπεδα χρέους της Ελλάδος εμφανίζονται ανησυχητικά υψηλά, ωστόσο η χώρα μπορεί να ζήσει με αυτά καθώς οι ωριμάνσεις είναι πολύ μακρές και τα επιτόκια πολύ χαμηλότερα από ότι σε άλλες χώρες.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε στη Die Presse ότι «ήμασταν λεπτά μακριά από ένα Grexit το 2015», ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον επικαλούμενος πρόσφατες συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ