ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμβιβαστική λύση στα "κόκκινα δάνεια" βλέπει ο Ντομπρόφσκις

Συμβιβαστική λύση στα "κόκκινα δάνεια" βλέπει ο Ντομπρόφσκις

Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμβιβαστική λύση στα «κόκκινα» δάνεια προέβη στη Βουλή ο Βάλντις Ντομπρόφσκις. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τα προεδρεία των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής - Εμπορίου, προέβλεψε ακόμη, μειωμένη ύφεση για το 2015, η οποία θα κυμανθεί στο 1,4%.

«Η αβεβαιότητα έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομία», είπε και πρόσθεσε πως ενώ η Κομισιόν εκτιμούσε τον Αύγουστο ύφεση στο 2,3%, θα είναι για το 2015 στο 1,4%.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας ο Βάλντις Ντομπρόφσκις εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη αν τηρήσει πιστά το οικονομικό πρόγραμμα.

Τόνισε ωστόσο, ότι δεν θα δοθεί παράταση στο ΕΣΠΑ. Κρίσιμο ζήτημα για τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν είναι να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, ώστε να δοθεί το μήνυμα της σταθερότητας στους επενδυτές και της επιστροφής στην ανάπτυξη.

«Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι ταραχώδεις διαπραγματεύσεις και η αβεβαιότητα είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία», σχολίασε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ