ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χόγερ: H Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα και καλύτερα έργα

Χόγερ: H Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα και καλύτερα έργα
Reuters

Την άποψη πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα και καλύτερα έργα, ώστε να προσελκύσει ακόμη περισσότερα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης προκειμένου να καταστεί η ανάκαμψη της χώρας διαρκής και βιώσιμη, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγερ.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ μιλώντας στα Νέα υπογράμμισε την αναγκαιότητα προσήλωσης στις μεταρρυθμίσεις, ενώ προειδοποίησε πως δεν πρέπει να διαταραχθεί η εμπιστοσύνη που φαίνεται ότι δίνουν οι αγορές στην Ελλάδα λόγω εγχώριων διαφωνιών.

«Η δραστηριότητά μας στην Ελλάδα το 2018, που αποτέλεσε χρονιά ρεκόρ, έφτασε τα 1,9 δισ. ευρώ. Αναμένουμε ότι θα βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα το 2019 και θα είμαστε τουλάχιστον πάνω από το επίπεδο χρηματοδότησης των προηγούμενων ετών», προανήγγειλε ο Χόγερ. «Είμαι αισιόδοξος, αλλά θα πρέπει να μιλήσουμε για συγκεκριμένα έργα».

Κατά τον επικεφαλής της ΕΤΕπ δεν υπάρχει ζήτημα δυνατότητας χρηματοδότησης, αλλά κρίσιμο ρόλο παίζει η ποιότητα των έργων. «Για να αυξήσουμε περαιτέρω τη χρηματοδότησή μας στην Ελλάδα θα πρέπει να αναπτυχθούν καλά και οικονομικά βιώσιμα έργα. Αν η ροή των κατάλληλων έργων αυξηθεί είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Ελλάδα. Το ζητούμενο και ειδικότερα για την Ελλάδα αφορά στην ποιότητα των έργων».

Την περασμένη χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ στον αριθμό προγραμμάτων που ωφελήθηκαν από χρηματοδότηση της ΕΤΕπ στην Ελλάδα με 1,2 δισ. ευρώ να κατευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η χώρα έλαβε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ομίλου ΕΤΕπ στην ΕΕ βάσει ΑΕΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ