ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πληρωμή με κάρτα στο Taxisnet θα εξαλείψει το πρόβλημα των υπερεισπράξεων

Η πληρωμή με κάρτα στο Taxisnet θα εξαλείψει το πρόβλημα των υπερεισπράξεων
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα δώσει η φορολογική διοίκηση στους φορολογουμένους τη δυνατότητα πληρωμής των φόρων με πιστωτική και χρεωστική κάρτα.

Σε έγγραφο που κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή αναφέρει ότι το πρόβλημα με τις υπερεισπράξεις που αντιμετωπίζουν οι εφορίες δεν δημιουργείται από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής.

Στο έγγραφο επίσης ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι το πρόβλημα αυτό θα περιοριστεί με τη βελτίωση της εφαρμογής στο Taxisnet όπου θα δίδεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο να επιλέγει το χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με χρεωστική και πιστωτική κάρτα. Η βελτίωση θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ έχει ήδη υλοποιήσει διαδικασία κεντρικής διαχείρισης υπερεισπράξεων από πληρωμές μέσω τραπεζών. Ειδικότερα, συμψηφίστηκαν 268.980 υπερεισπράξεις που αφορούν σε 210.297 Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, ενώ το ποσό που συμψηφίστηκε ανέρχεται στο 10,37 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ