Έκλεισε με επιτυχία το βιβλίο προσφορών για το επταετές ομόλογο
Υπερδιπλάσια χρήματα από αυτά που ζητούσε προσφέρθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της έκδοσης του επταετούς ομολόγου λήξης 2027.
Μέσα σε λιγότερες από τρεις ώρες, η έκδοση συγκέντρωσε προσφορές ύψους κοντά στα 6,3 δισ. ευρώ που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό των 2 δισ. ευρώ.
Το επιτόκιο διαμορφώνεται κοντά στο 2,05%, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν σήμερα στις διεθνείς αγορές χρέους.
Είναι ενδεικτικό πως σήμερα το δεκαετές ομόλογο αναφοράς της Ιταλίας σημειώνει απόδοση 1,91%, δηλαδή κινείται 6,79% υψηλότερα από χθες. Το πενταετές ιταλικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,386%, ήτοι καταγράφει άνοδο 13,14% σε σχέση με χθες.
Το πενταετές ισπανικό ομόλογο σημειώνει απόδοση 0,330%, ήτοι είναι 6,11% υψηλότερα σε σχέση με χθες.
Μέσε αυτό το κλίμα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημειώνει σήμερα απόδοση 2,048%, ήτοι είναι 8,70% υψηλότερη σε σχέση με χθες. Το δε πενταετές ομόλογο σημειώνει απόδοση 1,579%, ήτοι 7,46% υψηλότερη σε σχέση με χθες.
Ο Andrzej Sapkowski μιλά για το μέλλον του The Witcher: «Υπάρχουν πάντα νέες ιστορίες να ειπωθούν»
11:04
«Θύελλα» αντιδράσεων με σχόλιο του Μασκ για 19χρονη στη Δανία που κινδύνευε με απέλαση
10:55
Τι συζήτησαν Τραμπ - Νετανιάχου για Ιράν, αφοπλισμό Χαμάς και τη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
10:50
Στα 15,7 δισ. ευρώ το 2024 η αξία παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο
10:44