ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΓΔΕ: Με γραπτή δοκιμασία αξιολόγησης η επιλογή των νέων προϊσταμένων της φορολογικής διοίκησης

ΓΓΔΕ: Με γραπτή δοκιμασία αξιολόγησης η επιλογή των νέων προϊσταμένων της φορολογικής διοίκησης
Ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής ΥΠΟΙΚ

Με γραπτή δοκιμασία αξιολόγησης με τη μορφή «multiple choice» θα γίνει μεταξύ άλλων η επιλογή των νέων προϊσταμένων της φορολογικής διοίκησης σύμφωνα με όσα ανάφερε σε συνάντησή του με την Πανελληνιά Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Ιανουαρίου οι θέσεις προϊσταμένων στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης, σ τις ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Πλοίων και ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού καθώς και στις οργανικές μονάδες της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρωπίνου Δυναμικού είναι κενές.

Καθώς η άμεση επιλογή Γενικών Διευθυντών και προϊσταμένων εφοριών είναι ζήτημα που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, την πορεία των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, καθώς στη συμμόρφωση των φορολογουμένων, ο κ. Πιτσιλής δρομολογεί τάχιστα τις διαδικασίες κάλυψης των εν λόγων θέσεων.

Σε συνάντηση που είχε με την Πανελληνιά Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοσιές Οικονομικές Υπηρεσίες οι εφοριακοί επανέλαβαν την πάγια θέση της ΠΟΕ – ΔΟΥ ηεπιλογή των προϊσταμένων να γίνει με διαφανή, μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια και την υιοθέτηση μιας διαδικασίας που θα διασφαλίζει την αξιοκρατία.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων απάντησε στο προεδρείο της ΠΟΕ – ΔΟΥ ότι είναι δεδομένο ότι θα διασφαλιστεί το αξιοκρατικό της διαδικασίας και αν και συμπλήρωσε ότι το γνωμοδοτικό συμβούλιο που είχε θεσπίσει η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου ήταν προς θετική κατεύθυνση ωστόσο δήλωσε ότι μπορεί να βελτιωθεί η διαδικασία περαιτέρω με την καθιέρωση γραπτής δοκιμασίας multiple choice.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε την άποψη ότι η ΓΓΔΕ πρέπει να εξαιρείται από την διαδικασία επιλογής θέσεων ευθύνης που θα ισχύει για το υπόλοιπο δημόσιο.

Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση η τοποθέτηση των νέων προϊσταμένων της φορολογικής διοίκησης θεωρείται θέμα ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ