ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Στο τραπέζι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
REUTERS

Αισιόδοξος ότι σύντομα οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα καταλήξουν σε αποτέλεσμα φάνηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί σε εκπομπή του γαλλικού Καναλιού της Βουλής (LCP) σήμερα το πρωί.

Συγκεκριμένα ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου.

Ο Μοσκοβισί στην συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup της Δευτέρας είχε δηλώσει ότι είναι νωρίς να καθοριστεί η μορφή της αναδιάρθρωσης του χρέους κι ότι οι συνομιλίες δεν θα ξεκινήσουν πριν την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Κατά το παρελθόν, οι δανειστές είχαν αναζητήσει – παρασκηνιακά – τρόπους για επιμήκυνση των δανείων προς την Ελλάδα στα 50 έτη με παράλληλη μείωση των επιτοκίων.

«Δεν έχω δει ξανά τόση ομοφωνία σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους για το γεγονός ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί,» δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Το ζήτημα του χρέους είναι τώρα στο τραπέζι έτσι ώστε να μην διαιωνίζουμε την ίδια κατάσταση κρίσης εσαεί», ενώ πρόσθεσε πως «πρέπει και θα το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρξει κούρεμα, υπάρχουν πολλοί τρόποι ελάφρυνσης.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ