ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Ο Τσακαλώτος απείλησε με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην… Ειδομένη

FT: Ο Τσακαλώτος απείλησε με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην… Ειδομένη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πληροφορίες που μετέδωσαν οι Financial Times φέρουν τους εκπροσώπους των θεσμών να είναι έτοιμοι να φύγουν από την Αθήνα χωρίς συμφωνία για τα νέα οικονομικά μέτρα, μια κίνηση που θα προκαλούσε νέες καθυστερήσεις στις πολιτικά δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση χρέους και θα προκαλούσε ερωτηματικά για το μέλλον του προγράμματος.

Σύμφωνα με δυο αξιωματούχους που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απείλησε τους θεσμούς με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην... Ειδομένη, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την προσφυγική κρίση.

«Είναι Ευρωπαϊκό ζήτημα πλέον», δήλωσε Έλληνας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι η εκταμίευση της δόσης που θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, είναι απαραίτητη ώστε να απελευθερωθούν πόροι για την προσφυγική κρίση.

Η απειλή να διακόψουν τις συνομιλίες μέχρι το τέλος του καθολικού Πάσχα (την επόμενη Κυριακή) έλαβε χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Αθήνας και το ΔΝΤ, που επιμένει σε πιο «γερές» μειώσεις δαπανών, για να βάλει την υπογραφή του στην πρώτη αξιολόγηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ