ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρνητικός ο Σόιμπλε σε Σύνοδο Κορυφής

Αρνητικός ο Σόιμπλε σε Σύνοδο Κορυφής
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/The European Union

Αρνητικά απάντησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτης Συνόδου Κορυφής με σκοπό να διευθετηθεί η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών στο θέμα των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Tagesspiegel, η απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν κατηγορηματική: «Η απάντηση είναι όχι», είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως τα υπάρχοντα προβλήματα επιλύονται, στο πλαίσιο του Eurogroup.

Νωρίτερα πάντως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter σημείωνε πως «πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση μιας ανανεωμένης αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε μια ημερομηνία για Eurogroup, όχι στο μακρινό μέλλον. Εντός ημερών, όχι εβδομάδων».

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές με τις οποίες μίλησε το CNN Greece, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

"Όλα θα γίνουν εν ευθέτω χρόνο, δεν είμαστε ακόμη εκεί", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κοινοτικές πηγές, προσθέτοντας πως υπάρχει περιθώριο να συγκλίνουν οι δυο πλευρές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να συναντηθούν για την Ελλάδα εντός λίγων ημερών ώστε να αποφευχθεί η αναζωπύρωση της αβεβαιότητας για την δυνατότητα της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο Τουσκ πρόσθεσε πως είχε συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την Τρίτη διατύπωσε το αίτημα για την σύγκληση μιας έκτακτης συνόδου κορυφής για την Ελλάδα και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν απέρριψε το αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ