Γιούνκερ: Πρέπει να επιστρέψουμε στους Έλληνες την αξιοπρέπειά τους
Πηγή: eurokinissi

«Από τους Έλληνες έχουμε πάρει πολλά και τους έχουμε δώσει λίγα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην εφημερίδα 'Le Monde', τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους.

Διαβάστε επίσης

Ερωτηθείς αν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους τις προσεχείς δεκαετίες και όχι μόνο διευθέτηση έως το 2018, ο Γιούνκερ απάντησε λέγοντας

«Αν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια.

Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους. Εχω υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά για μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων».

Κάνοντας αναφορά στην κοινωνική αναστάτωση που έχει φέρει στη Γαλλία το εργασιακό νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ:

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση με διαδηλώσεις σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες. Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε».


Διαβάστε επίσης

Αποκαλυπτήρια για το «νέο ευρώ» το Δεκέμβριο

Στη Διάσκεψη Κορυφής στο Γκέτεμποργκ ο Αλέξης Τσίπρας

Κακοκαιρία: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα με όποιον τρόπο μπορούμε, τόνισε ο Γιούνκερ

Γιώργος Παπανδρέου: «Φωτογράφισε» τη Φώφη Γεννηματά για τον δεύτερο γύρο