ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες

Σαπέν: Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες

Στην ανάγκη συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης προκειμένου να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα συνολικά αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά από συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο Οικονομικών.

«Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες. Πρέπει να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και των αγορών στην Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός.

Ο ίδιος προσέθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει αναπτυξιακά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. «Η θέση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντική στην Ευρώπη», είπε και εκτίμησε πως ξεκινά μια καινούρια περίοδος για τη χώρα.

Κάνοντας χιούμορ σημείωσε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αυτός που συναντά συχνότερα από όλους κατά τη διάρκεια των Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος αναγνώρισε τη βοήθεια του Μισέλ Σαπέν και του Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική υπόθεση.

Απεκάλυψε πως στην σημερινή συνάντηση εξετάσθηκε η αναπτυξιακή ατζέντα, ενώ σημείωσε πως πρέπει να δοθεί βάρος στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, να αλλάξει το κράτος και να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή.

«Αν αυτά τα πετύχουμε, σε ένα χρόνο θα έχουμε μια διαφορετική Ελλάδα, που θα μπορεί να βγει στις αγορές. Θα επιστρέψει η ανάπτυξη και η αίσθηση δικαιοσύνης ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα φτάσουν σε όλους», ανάφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ