ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Samsung: Με απεργία απειλούν για πρώτη φορά στην ιστορία της οι εργαζόμενοι

Samsung: Με απεργία απειλούν για πρώτη φορά στην ιστορία της οι εργαζόμενοι
AP Photo/Joan Mateu Parra

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της πρώτης απεργίας στην ιστορία της είναι η Samsung.

Σωματείο εργαζομένων της Samsung Electronics σύμφωνα με το CNBC προειδοποιούν ότι οι μισθολογικές διαφωνίες με τη διοίκηση πιθανώς θα οδηγήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξέλιξη πρωτόγνωρη για τον νοτιοκορεατικό κολοσσό.

Το συνδικάτο National Samsung Electronics Union (NSEU) καταγγέλλει τη διοίκηση ότι το έχει αποκλείσει από τις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς.

Το NSEU, που δηλώνει ότι εκπροσωπεί προσωπικό 10.000 ατόμων, ήτοι το 9% των εργαζομένων ζητά από τον πρόεδρο της εταιρείας Λι Γιάε Γιονγκ να προσέλθει σε συζητήσεις.

Το σωματείο ζητά αύξηση 6% στους μισθούς των εργαζομένων, ενώ η διοίκηση της Samsung δήλωσε πρόθυμη να δώσει αυξήσεις 4%.

Εάν πραγματοποιηθεί τελικά η κινητοποίηση, θα είναι η πρώτη απεργία από την ίδρυση της Samsung Electronics, το 1969. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια σειρά από τεχνολογίες όπως επιχειρήσεις hardware, ημιαγωγών, οθονών και κινητής τηλεφωνίας.

Η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορούσε να έρθει σε πιο δύσκολη στιγμή καθώς ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone και τσιπ μνήμης στον κόσμο, είδε τα λειτουργικά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο να πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009.

Η Samsung έχει πληγεί από την πτώση των τιμών και της ζήτησης για τα τσιπ μνήμης της, που αποτελούν την κύρια πηγή κερδών της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ