ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Kαυτός» Ιούλιος για το Υπουργείο Οικονομικών

«Kαυτός» Ιούλιος για το Υπουργείο Οικονομικών
Eurokinissi

Εβδομάδα φορολογίας αυτή που ξεκινά με την κυβέρνηση να ψάχνει για τα κρατικά ταμεία 5 δισ. για τον Ιούλιο προκειμένου ο προϋπολογισμός να παραμείνει εντός των στόχων του υπουργείου Οικονομικών.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι να καταβάλουν με συνέπεια την πρώτη δόση του φόρου ενώ παράλληλα, ένα εκατομμύριο επαγγελματίες θα πρέπει να αποδώσουν αυξημένο ΦΠΑ το οποίο εισέπραξαν από την 1η Ιουνίου.

Επιπλέον, την κατάσταση δυσχεραίνουν οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων για περίπου 260.000 συνταξιούχους αλλά και οι αυξημένες κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.

Στο υπουργείο Οικονομικών ήδη πονοκεφαλιάζουν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ιουλίου καθώς τα βάρη του δεύτερου εξαμήνου είναι κατά 8 δισ. περισσότερα από αυτά του πρώτου ενώ τα έσοδα θα πρέπει να αυξηθούν κατά 6 δισ.

Η ηγεσία του υπουργείου αναμένει ότι από τον φόρο φυσικών προσώπων θα εισπράξει 3.6 δισ. εκ των οποίων το ένα εντός του μήνα.

Η τελική εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, έχει δείξει ότι τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 2.284.739 με το ποσό που θα πρέπει να εισπραχθεί να αντιστοιχεί σε 3,644 δισ. ευρώ.

Κατά μέσο όρο οι 38 στους 100 φορολογούμενους που παρέλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πληρώσουν 1594 ευρώ κατά μέσο όρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ