ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόρος εισοδήματος: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης

Φόρος εισοδήματος: Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης
Πρώτο ραντεβού με την εφορία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή 29/7, η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης στην εφορία για τον φόρο εισοδήματος του 2015.

Οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό ανέρχονται σε 2,3 εκατομμύρια και έχουν προθεσμία ως σήμερα να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου.

Ωστόσο, οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά, μπορούν να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις. Γι’ αυτό θα πρέπει να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή σήμερα η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση με επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος και κάνοντας χρήση της πιστωτικής τους κάρτας, εξοφλώντας το ποσό σε άτοκες δόσεις, με τις τράπεζες να δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ