ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με προσωρινή Διοίκηση το ΤΧΣ

Με προσωρινή Διοίκηση το ΤΧΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  αποφασίστηκε ομόφωνα η τοποθέτηση των κ.κ. Χριστόφορου Στράτου, και Μιχάλη Χαραλαμπίδη στις θέσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου, αντίστοιχα.

Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, το ΤΧΣ θα καταθέσει τις προτάσεις του στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος θα επικυρώσει την πρόταση και θα την προωθήσει προς τελική έγκριση στο EuroWorking Group.

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τα δύο μεταβατικά στελέχη θα αναλάβουν καθήκοντα και θα ασκούν πλήρως τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες που προβλέπει ο νόμος μέχρι ότου το Selection Panel επιλέξει τα μόνιμα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (έως τις 18 Οκτωβρίου).

Ο κ. Στράτος αποτελεί κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και κατείχε ανώτατες διευθυντικές θέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Μαδρίτη. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της καριέρας του, από το 1999 έως το 2007, εργάστηκε στην Credit Agricole και τις προκάτοχες εταιρείες της, στους τομείς της εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ