ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να στηρίξουν την Deutsche Bank

Μεγάλες γερμανικές εταιρείες είναι έτοιμες να στηρίξουν την Deutsche Bank
Ρολόι αντίκα με το σήμα της Deutsche Bank έξω από κατάστημα της τράπεζας στο Βισμπάντεν (Wiesbaden) της Γερμανίας, τη 28 Ιανουαρίου 2015 REUTERS/Kai Pfaffenbach/Files

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι αρκετών μεγάλων γερμανικών εταιρειών έχουν συζητήσει τα προβλήματα της Deutsche Bank και είναι έτοιμοι να προσφέρουν κεφαλαιακές ενέσεις, εάν αυτό χρειασθεί για τη στήριξη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται, αναφέρει ότι στην περίπτωση ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αγοράσουν μετοχές της γερμανικής τράπεζας για να ενισχύσουν τα διαθέσιμά της.

Η κεφαλαιακή ένεση που έχει συζητηθεί κινείται σε ένα μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι το Γ καλωσόρισε την παρέμβαση του ιδιωτικού τομέα.

«Η στήριξη της αγοράς για τη Deutsche Bank είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερη από τη χρήση κρατικού χρήματος», δήλωσε πηγή που γνωρίζει τις συζητήσεις.

Η Χάντελσμπλατ δεν διευκρίνισε τα ονόματα των εταιρειών που συζήτησαν την πιθανότητα στήριξης της Deutsche Bank με τον τρόπο αυτό.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Wolfgang Schäuble), που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ερωτηθείς αν η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διασώσει τη Deutsche Bank.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ