ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κερέ: Στόχος η λύση για το ελληνικό χρέος να καθησυχάσει τις αγορές

Κερέ: Στόχος η λύση για το ελληνικό χρέος να καθησυχάσει τις αγορές

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους», ανέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ στο Ευρωκοινοβούλιο σε ομιλία του για την ενίσχυση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το στέλεχος της ΕΚΤ ανέφερε πως η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι σε εξέλιξη στο Eurogroup.

«Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να καθησυχάσει τις αγορές, να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στη δυναμική του δημόσιου χρέους, να επιτρέψει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα - το οποίο θα ενισχύσει την αξιοπιστία του προγράμματος - και θα αποκαταστήσει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές πριν από το τέλος του προγράμματος τον Ιούλιο του 2018, χωρίς παράλληλα να υπονομευτεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε ο Κερέ.

Όπως σημείωσε, για το να οδηγηθεί το πρόγραμμα σε επιτυχή ολοκλήρωση και να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές σε μόνιμη βάση, είναι πάνω απ 'όλα απαραίτητο οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να δείχνουν μια σοβαρή δέσμευση στους στόχους και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο του προγράμματος. «Μόνο αν συμβεί αυτό, μπορεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι να είναι βέβαιοι ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν θα αντιστραφούν», είπε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ