ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώνει προσωπικό και παγώνει τις προσλήψεις η Deutsche Bank

Μειώνει προσωπικό και παγώνει τις προσλήψεις η Deutsche Bank
EPA

Προκειμένου να μειώσει το κόστος της και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, η Deutsche Bank μειώνει το προσωπικό και παγώνει τις προσλήψεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα της Γερμανίας απέστειλε εσωτερική οδηγία προς τους μάνατζερ με την οποία ενημερώνει τα στελέχη για το πάγωμα των προσλήψεων. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει την οδηγία, ωστόσο έκανε αναφορά σε προηγούμενη ανακοίνωση εξηγώντας ότι η τράπεζα συνεχίζει με ένα σχέδιο ελάττωσης του προσωπικού.

Τα παραπάνω εντάσσονται στην αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση της Deutche Bank να καθησυχάσει τους επενδυτές έπειτα από την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων σχετικά με παράτυπες πωλήσεις ενυπόθηκων χρεογράφων πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Τα προβλήματα όμως για την Deutsche Bank δεν έχουν τέλος. Η φήμη της δέχτηκε ένα ακόμη πλήγμα, καθώς η τράπεζα καλείται να πληρώσει έτερο πρόστιμο ύψους 9,5 εκατ. δολαρίων ως διακανονισμό με την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC), που την κατηγορεί για διαρροή μη δημοσιοποιήσιμων πληροφοριών από τους αναλυτές της Deutsche Bank Securities.

Ένας από τους κανονισμούς που παραβιάστηκαν αφορά υπόθεση κατά την οποία η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς κατηγόρησε αναλυτή της Deutsche Bank Securities ότι διατηρούσε σύσταση «buy» για τη μετοχή της Big Lots. Την ίδια όμως στιγμή έλεγε κατ’ ιδίαν σε πελάτες του πως θεωρούσε ότι θα πρέπει να πουλήσουν τη μετοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ