ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή η τροποποίηση της συμφωνίας Δημοσίου και Deutsche Telecom για τον ΟΤΕ

Στη Βουλή η τροποποίηση της συμφωνίας Δημοσίου και Deutsche Telecom για τον ΟΤΕ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - Eurokinissi

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων του Δημοσίου και της Deutsche Telecom για τον ΟΤΕ.

Η εν λόγω εκπρόθεσμη τροπολογία προβλέπει πως καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από τη συμφωνία μετόχων δεν θα απαιτεί πλέον να κυρώνεται με νόμο από τη Βουλή, αλλά θα διευθετείται μεταξύ των δυο πλευρών.

Η τροποποίηση της συμφωνίας έρχεται σε συνέχεια της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποιημένη συμφωνία μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom.

Η απόφαση αυτή κλείδωσε τη μεταβίβαση του 5% του OΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), που αποτελούσε προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Με την απόφαση της Διυπουργικής δόθηκε εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση με την Deutsche Telekom, η οποία θα κυρωθεί και από τη Βουλή με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η μεταφορά του 5% των μετοχών του OΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ αποτέλεσε ένα από τα ακανθώδη θέματα των τελευταίων μηνών καθώς χρειάστηκε τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων, ώστε το Δημόσιο να διατηρήσει τα δικαιώματα που προέβλεπε η αρχική συμφωνία με τον γερμανικό όμιλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ